Veelgestelde vragen

Kristal Keukens beantwoordt graag al uw vragen rondom uw nieuwe keuken.
We hebben de meest gestelde vragen alvast voor u op een rij gezet.

Hoe lang bestaat Kristal Keukens?

Jan de Jong startte samen met zijn vrouw in 2007 een bedrijf in Natuursteen. Na jaren in de natuursteen te hebben gewerkt, wilde hij graag zijn assortiment uitbreiden. Keukens was voor hem een hele logische stap omdat hij zo het complete plaatje kon leveren. In 2013 is de naam Kristal Keukens toegevoegd aan het bedrijf. Onder deze naam wordt alles wat met keukens te maken heeft verkocht. Ook is het bedrijf uitgegroeid met professionele medewerkers. Een goed team die u graag helpt om uw droomkeuken werkelijkheid te maken.

Hoe groot is Kristal Keukens?

Bij Kristal Keukens vindt u geen honderden vierkante meters showroom, wel een deskundig team dat u adviseert bij alle stappen die nodig zijn om uw ideale keuken te realiseren. In de showroom vindt u verschillende opstellingen keukens met de nieuwste trends. Kristal Keukens heeft een natuursteenspecialist, een professioneel ontwerper en een eigen monteur. In huis. Daarnaast werkt Kristal Keukens nauw samen met professionele bedrijven in de omgeving  o.a. voor Stucwerk, installatiewerkzaamheden, Interieurbouw  en tegelzetter. Hierdoor kunnen we de lijnen zeer kort houden en een uitgebreid totaalpakket leveren.

Welke keukencollecties verkoopt Kristal Keukens?

Kristal Keukens is dealer van Schmidt keukens. Omdat Kristal Keukens onder eigen naam de keukens verkoopt heeft Schmidt daar een speciale naam aangegeven, Vancel. Hoewel de naam anders doet vermoeden is Schmidt Keukens een Frans fabricaat. En wat voor één. Schmidt is in Frankrijk nummer 1 in keukens en dankt deze positie aan de creatie van innoverende oplossingen die perfect met hun tijd meegaan. Wij zijn zeer tevreden over dit merk en verkopen met trots de hoogwaardige en duurzame collectie van Schmidt Keukens. Ook verkopen we compleet op maat gemaakt keukens. Deze worden met de hand vervaardigd door een erkend meubelmaker. Doordat we compleet maatwerk kunnen leveren kunnen we tot op de millimeter nauwkeurig de perfecte keuken leveren, en zijn er ontzettend veel mogelijkheden in kleur, materiaal en maten.

Waar kan ik inspiratie opdoen?

Kristal Keukens heeft een digitale brochure voor u klaar staan. Deze is te downloaden via deze site. U hoeft alleen maar het aanvraagformulier in te vullen. En u krijgt de brochure in uw mailbox. De brochure bevat 152 pagina’s vol inspiratie voor uw droomkeuken. Klik hier om gelijk de brochure aan te vragen:  https://kristalkeukens.nl/contact/brochure-aanvragen

Kan ik mijn eigen granieten keukenblad uitzoeken?

Ja bij ons heeft u vele mogelijkheden in natuursteen. We hebben vele monsterstukken om te bekijken. We zijn gespecialiseerd in natuursteen en daardoor kunnen wij u een deskundig advies geven over uw natuurstenen blad. Uw gekozen blad wordt in eigen werkplaats vervaardigd. Doordat we dit in eigen productie hebben, zijn de mogelijkheden ook vele malen groter.  Bij ons worden grote platen natuursteen geleverd. Als u echt iets heel speciaals zoekt, kunt u zelfs uw eigen blad uitzoeken. Elk blad is uniek en daardoor kan de ene plaat net dat speciale geven wat u zoekt. We hebben nauw contact met onze leveranciers waardoor u ook daar terecht kunt om uw eigen plaat uit te zoeken. Deze wordt vervolgens door ons verwerkt.

Welke apparatuur verkoopt Kristal Keukens?

Kristal Keukens verkoopt vrijwel alle merken keukenapparatuur. Heeft u speciale wensen voor een bepaalt merk, schroom niet en vraag het ons gerust. Wij kunnen dit voor u uitzoeken en u een scherp aanbod doen. Kristal Keukens koopt de apparaten rechtstreek bij het merk zelf. We weten daardoor ook dat het apparaat voldoet aan alle eisen.

Kan ik bij Kristal Keukens altijd een offerte aanvragen?

Bij ons kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Als het gaat om een apparaat, keukenblad of zelfs een gehele keuken. Wij geven u een vrijblijvend advies. Ook kunt u rechtstreeks uw aanvraag doen

via de site:  https://kristalkeukens.nl/contact

Krijg ik bij Kristal Keukens een tekening van mijn nieuwe keuken?

Onze ontwerper kan voor u een complete keuken tekenen. Wij zijn in het bezit van een professioneel tekenprogramma waarmee we uw wensen kunnen laten zien in een mooie 3D visualisatie. Aan de hand van het adviesgesprek zal de tekening uitgewerkt worden om zo een duidelijk beeld te geven hoe de keuken in het echt kan worden.  We nemen contact met u op zodra de tekeningen klaar zijn en kunnen daarmee alle details bespreken. Indien u helemaal akkoord gaat met de keuken, zorgen wij ook voor een installatietekening. Hierdoor weet u exact waar alle aansluitingen dienen te zitten voordat de keuken geplaatst wordt.

Moet ik een aanbetaling doen wanneer ik bij Kristal Keukens een keuken koop?

Wij vragen wel een aanbetaling voor de keuken van circa 25%. Zodra wij de keuken bestellen zal uw een factuur in de mailbox ontvangen. De bedragen worden vooraf besproken en kan in overleg altijd aangepast worden. Wij werken op basis van wederzijds vertrouwen en respect.

Wordt er altijd ingemeten als ik een keuken koop bij Kristal Keukens?

Ja wij komen altijd inmeten voordat de keuken besteld wordt. Hierdoor kunnen er geen fouten ontstaan in de maatvoering. We weten dan exact wat er besteld moet worden en kunnen bij grote maatverschillen het ontwerp nog aanpassen.

Wat als ik na de koop nog iets wil veranderen aan mijn keuken?

Zolang wij de keuken nog niet besteld hebben, kunnen er nog veranderingen aangepast worden. De apparatuur kan later ook nog aangepast worden, als deze nog niet in bestelling staan. Deze hebben veel minder levertijd waardoor deze in een later stadium nog veranderd kan worden. Ook kan het zijn dat een apparaat die op de order staat niet meer leverbaar is. Wij zoeken dan naar een alternatief en zullen dit in overleg aanpassen.

Hoe lang duurt het voordat mijn nieuwe keuken geleverd wordt?

Onze levertijd is 7 weken. Zodra wij de keuken besteld hebben, zal de keuken binnen 6 weken bij ons binnen zijn. We kunnen dan gelijk in week 7 de keuken komen plaatsen. Er kan natuurlijk altijd een uitzondering plaatsvinden, dit weten we altijd ruim van tevoren en zullen jullie altijd op de hoogte houden van de leverweek.

Kan ik bij Kristal Keukens ook losse apparatuur kopen?

Losse apparaten kunnen besteld worden. Meestal kunnen apparaten binnen 3 werkdagen bij ons binnen zijn. Afhankelijk van de voorraad. Dit is altijd op te vragen. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan geven wij een scherp aanbod.

Wat als mijn keuken op een etage geleverd moet worden?

Geen probleem. Wij hebben al  vele ervaringen met verdiepingen. We willen wel graag van tevoren weten op welke etage het is en of er een lift aanwezig is. Wij kunnen dan vooraf al rekening houden met de situatie.

Worden bij de montage van mijn keuken ook alle apparaten aangesloten?

Indien u bij ons  de apparatuur heeft besteld, zullen wij zorgen dat deze aangesloten worden. We geven van tevoren een installatietekening. Op deze tekening staan alle aansluitpunten. Wij gaan ervan uit dat deze netjes op de juiste plek zitten zodat wij de apparatuur gelijk aan kunnen sluiten. Als dit niet het geval is zullen wij een installateur in moeten schakelen of ter plekke voor een oplossing zorgen, hier zullen wel kosten aan verbonden zijn. Een inductiekookplaat sluiten wij niet aan. Dit mogen wij niet doen en hoort door een erkend installatiebedrijf gedaan te worden. Ook zorgt de installateur voor de juiste stekker aan het apparaat, deze wordt niet meegeleverd.

Hoe zit het met de betaling van mijn keuken?

U krijgt van ons een factuur opgestuurd. Per klant kan dit verschillen in hoeveel delen de keuken betaald dient te worden. De betaling zal altijd van tevoren besproken worden, zodat de klant weet waar hij aan toe is.

Wat als ik na de plaatsing van mijn keuken nog vragen heb?

Kristal Keukens zorgt voor een droomkeuken op maat. Hierbij hoort het ontwerp, de uitvoering maar ook de nazorg van de keuken. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor een passende oplossing. Ook als u ergens niet tevreden over bent kunt u altijd contact opnemen. We proberen er altijd een perfect eindresultaat van te maken.

Kan ik onderdelen of beslag nabestellen?

U kunt bij ons terecht voor losse onderdelen van de keuken. Heeft u iets kapot of wilt u nog wat nabestellen, dit is altijd mogelijk. Wij zoeken uit wat u precies nodig heeft en of het binnen de garantie valt.

Is het nodig om een afspraak te maken bij de showroom van Kristal Keukens?

Bij Kristal Keukens is het handig om van tevoren een afspraak te maken. Meestal is er wel iemand aanwezig, dan mag u uiteraard zo binnenstappen. Wij zijn niet altijd aanwezig vanwege afspraken buiten de deur. Dus een belletje van tevoren is handig om teleurstelling te voorkomen. Ook kunt u via de site een afspraak aanvragen https://kristalkeukens.nl/contact/adviesgesprek

Hoe kan ik me voorbereiden voor een adviesgesprek?

Het is erg handig om alvast wat maten van de keuken mee te nemen. Aan de hand van de maatvoering kunnen wij al vrij gauw zien wat voor indeling passend is. Ook is het fijn om al wat inspiratie te hebben opgedaan, zodat u weet wat u mooi vind en wat de wensen zijn. Uiteraard kunnen wij u helpen om de juiste keuzes te maken.

Levert Kristal Keukens ook in het buitenland?

Kristal Keukens kan ook in het buitenland leveren. In overleg bekijken we samen naar de mogelijkheden. Kristal Keukens gaat graag voor u de grens over om een prachtige keuken te verzorgen.

Worden keukens ook op zaterdag geplaatst bij Kristal Keukens?

Wij zijn erg flexibel in onze werktijden. Ook bij montage van de keuken kunnen wij ons aanpassen aan de wensen van de klant. Wilt u de keuken graag in het weekend laten plaatsen, dan is dit geen enkel probleem. Zelfs zijn er mogelijkheden om op zondags te komen. Alles is bespreekbaar.